Infectious Disease Control Seminar



Location: James W. Hunt Jr. Training Center Worcester, MA

December 13th, 2018

Agenda Items		Point Person(s)	Time
1.	Welcome and Introductions	Susan Dargon-Hart (MLCHC)	9:00am 15 minutes
2.	Surveillance and Reporting for IC Data and Information	Eileen McHale (DPH) Melissa Cumming (DPH) Alfred DeMaria (DPH)	9:15-10am 45 minutes
3.	Culture of Safety	Paula Griswold (MA Coalition for the Prevention of Medical Errors)	10:00- 10:45am 45 minutes
4.	Break		10:45-11am 15 minutes
5.	 Health Center Panel Infection Control Lessons Learned a. Overview of the health center's Infection Control program b. Surveillance and reporting infrastructure c. Feedback on Joint Commission visits d. Audience Q&A 	Randall Smith (Greater Lawrence) Pam Kavanaugh (Greater New Bedford) Karen Mark (Brockton) Karen Cozzens (Lowell) Moderated by Barbara Proffitt	11-12:15pm 75 minutes
6.	Resources, Next Steps, and Wrap up	Susan Dargon-Hart	12:15- 12:30pm 15 minutes
7.	Lunch & Networking (Boxed Lunch)		12:30- 1:30pm

Agenda

Other Information

Special notes:

_